Adó 1% – 2017-ben is támogassa a Heroszt!

Támogassa adója 1%-ával a HEROSZ-t, Magyarország legrégebbi állatvédő egyesületét!

Magyarországon 5 állatmenhelyet működtetünk, több mint 1000 állatról gondoskodunk napi szinten. 

Egyesületünk semmilyen állami támogatást nem kap, működését kizárólag adományokból és felajánlásokból végzi.

Kérjük, amennyiben egyetért törekvéseinkkel, tevékenységünkkel, támogasson minket, hogy minél több bajba jutott állaton tudjunk segíteni! 

Adója 1%-ának felajánlásával most segítheti munkánkat. 

Adószámunk: 19816016-1-43
letölthető nyilatkozat

Amennyiben a NAV készíti el adóbevallását, akkor se felejtse el jelezni feléjük, ha 1%-ot ajánlana fel valamelyik civil szervezetnek. Ön helyett nem fog a NAV sem rendelkezni.

Az egy százalékos felajánlásokból érkező bevételeket befogadott állatainkra és egyesületünk céljainak megvalósítására fordítjuk.

Örömmel tapasztaljuk, hogy évről évre egyre többen érzik úgy, hogy egy százalékos adóhozzájárulásukkal segítik az állatvédelem, illetve a HEROSZ munkáját. A 2014-es évben például 6566-an ajánlották fel 1%-ukat, ezzel 26.287.679 Ft-tal támogatva munkánkat. Az összeg nagyságrendjéhez tudni kell, hogy egyesületünk az ország legtöbb állatmenhelyet működtető szervezete, ami folyamatos anyagi ráfordításokat igényel mind az állatok ellátásában, mind pedig emberi erőforrásban. 

Mi minden forintot garantáltan az állatok ellátására, gyógyítására, gondozására fordítunk. Ha elosztjuk a befolyt összeget a menhelyek között az állatlétszám arányában, kiderül, hogy éves szinten az éppen csak a fennmaradásra elég! 

Ezért is nagyon fontos számunkra és az állatvédelem ügyének az Ön támogatása.
Kérjük, idén is támogasson minket személyi jövedelemadója bevallásakor adója 1%-ával és ismerőseiktől, barátaitaiktól is kérjenek segítséget az 1% gyűjtésében!
 

Mire fordítjuk az adóbevallásnál felajánlott 1%-okat és más támogatásokat?

Már olvasható 2016-os beszámolónk is, ebből kiderül, hogy a 2016-os év folyamán gazdához juttattunk 1023 kutyát, 285 macskát, 57 egyéb társállatot, valamint megmentettünk 17 vadon élő állatot. Csak 2016-ban menhelyeinken ivartalanítottunk 693 kutyát és 202 macskát, és 24 egyéb műtétre (csont, szem daganat) is sor került. Mintegy 6000 gyermekhez jutottunk el a szemléletformáló programjainkkal. Éves szinten 129 rendezvényünkön 10000-nél is több látogatót fogadtunk.

Íme a HEROSZ 2015-ös eredményei röviden: 

 • Öt állatmenhelyünkön összesen több mint 1400 állatról gondoskodunk minden egyes nap.  
 • Budapesten – ahol 2015-ben 418 állatot fogadtak be és 408-at örökbe is adtaktöbb mint ezer állatunkat ivartalanítottuk, illetve a szükséges gyógykezelést biztosítottuk számukra, gazdikereső kutyáinknak foglalkozásokat szerveztünk; kapcsolatban álltunk a környék iskoláival, akiknek foglalkozásokat tartottunk a környezet- és állatvédelem témájában.
 • Székesfehérvári otthonunkból új gazdára talált 428 kutya és 179 macska, emellett pedig 32 sérült, vadon élő állatot mentettünk meg. Elvégezték 255 állatunk ivartalanítását, valamint 24 egyéb nagy műtétet. Több mint hatezer látogatót fogadtunk állatotthonunkban, emellett több programot szerveztünk a városban is, és négy iskolai intézményben is szerveztünk gyermekprogramokat, előadásokat. 
 • Ózdi menhelyünkön 150 kutya és 40 cica ellátásáról gondoskodunk, de aktív a szentesi, kiskunfélegyházi és mohácsi szervezetünk is.

A Herman Ottó Magyar Országos állat- és Természetvédő Egyesület, a természettudós, polihisztor Herman Ottó hozta létre 1882-ben. Magyarország első, sokáig egyetlen állatvédő egyesülete Európában is az elsők között alakult meg. Kiemelt céljaink között szerepel a bajba jutott állatok segítése, és megfelelő törvényi háttér megalkotásának elősegítése. 

A HEROSZ Egyesület céljai:  

 • küzdelem az állatok, az élővilág egészéért, 
 • segíteni abban, hogy az állat- és természetbarát magatartás az iskolai nevelés részévé váljon, 
 • elérni azt, hogy e magatartás elemi szabályait megfelelő jogszabályok rögzítsék, melyeket mindenki betart 
 • a bajba jutott állatok segítése, 
 • Magyarországon 5 állatmenhelyet működtetünk, 
 • több mint 1000 állatról gondoskodunk naponta, 
 • egyesületünknek mintegy 3000 tagja van.   

A HEROSZ Egyesület kizárólag adományokból, felajánlásokból tartja fent magát, így kiemelten fontos támogatás az SZJA 1%-ból befolyó bevétel. 

Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával segítse munkánkat. 

Adószámunk: 19816016-1-43
letölthető nyilatkozat

Segítségét védenceink nevében is őszintén köszönjük! 

Egyesületünk semmilyen állami támogatást nem kap, működését kizárólag adományokból és felajánlásokból végzi. Kérjük, amennyiben egyetért törekvéseinkkel, tevékenységünkkel, személyi jövedelemadója egy százalékának felajánlásával támogasson minket, hogy minél több bajba jutott állaton tudjuk segíteni! 

Ha munkájával vagy egyéb felajánlásával szeretne minket támogatni, itt többet is megtudhat arról, hogyan segítheti misszónkat. >>