Táncos

Táncos sajnos rajta kívül álló okok miatt került vissza. Volt gazdája ezúton szeretné segíteni Őt a mielőbbi gazdira találásban…..

“Táncos – az Illatos útról került a menhelyre, ahonnan 3 évesen fogadtuk “örökbe”. 2,5 évig volt nálunk otthona. Könnyen és gyorsan beilleszkedett a családunkba. A kajáját mindvégig féltette – nyilván az ismeretlen előéletének a hozománya – még azon az utolsó napon is, amikor vissza kellett vinnem a menhelyre ( 2019.12.20. ). Főztünk Neki rendszeresen, kiegészítésképpen olykor száraz tápot kapott. A mindene a víz. Saját „medencéje” volt. Imádott benne fetrengeni, őrültködni, kiváltképpen a nyári nagy melegben. Szeret játszani, akármilyen eldobós játékkal: akár egy bot darab, frizbi, akármi. Ismeri a parancsszavakat, pl. ül! A bevállt kulcskérdés: mit csinál az okos kutya? Ösztönösen leült és pacsit adott. Idő volt, míg ezt összehoztuk, de hatékonynak bizonyult. Ugris és hebrencs, főleg idegenekkel. Nem érzi az erejét, így ha nem számít rá az ember, könnyedén fellökheti – de soha nem történt meg 😉. Igényli az ember társaságát és ennek hangot ad, akár a tettlegességig elmegy. Nem durván, de megfogja az ember bokáját, lábszárát, kezét a fogaival, jelezvén – NE HAGYJ MAGAMRA! Fognyomot soha nem hagyott – egyszerűen csak társaslény, aki igényli a foglalkozást. Azt tudjuk, hogy más fajtársával nem igazán közreműködő.
Idővel kiderült, hogy fél a mennydörgéstől, petárdától, etc. – ilyen alkalmakkor beengedtük a házba. Rendkívül okos kutyus. Pontosan tudta, hogy a Gazdija elment egy másik világba. Gyakran megyek sétáltatni. Olykor a „régi házhoz” visz, de nem akar bemenni, tolakodni. Valóban jól tudja, mi történt. A sétáink elején intenzíven húz, de szép lassan megnyugszik. Remélem, tudom, hogy lesz egy olyan ember, család, akinek Ő kell. Türelemmel, szeretettel Táncos abszolút kezelhető.
Elsőre tényleg hebrencs, ugris, olykor kezelhetetlen, de nagyon is tanítható. Ő Táncos. ❤ Osszátok kérlek, hogy legyen mielőbb egy szerető és gondos családja!”

Neme:Ivartalanított kan

született:2014.06.06.

Azonosító:P/452