VII. KŐ-NAP KISKAPUDON

Ózdi menhelyünkön folyamatosan zajlanak a munkálatok. Fazekas Ildikó, a menhely, a falka vezetője számolt be a legutóbbi közösségi napról:

Köszönet a rengeteg embernek, akik 03.11-én eljöttek hozzánk azért, hogy közelebb hozzák az álmokat, hogy szebbé tegyék egy falkányi megmentett kutya életét! Csodálatos napot zártunk, nem csak a The Famous Grouse által szervezett szavazós játék nyereményének egy részét ( 24 tonna kő), hanem az azon túl is megrendelt – köszönet érte a Dementoroknak! – zúzott követ is, a nagy mennyiség ellenére is, órák alatt be tudtuk dogozni, ilyen sok segítővel.

Sőt, régi nagy vágyam is valóra vált: feljebb hegesztették a fiúk a kaput, hogy beférhessen alá néhány, gyorsan megrendelt járdalap, így végre, eső esetén sem hatalmas pocsolya fogadja a belépőket pont a kapuban!

A dolog majdnem kifogott rajtunk, minden akadály megtörtént, ami megtörténhetett, de sikerült, köszönet ezért annak a néhány embernek, aki a legvégsőkig kitartott, és nem adta fel, míg kész nem lett a kapu!!! Másnak talán ezek kis dolgoknak tűnnek, de higgyétek el, nálam ilyesmikben mérődnek az álmok…

Az pedig, hogy ennyi ember eljött, hogy érkeztek reggelre mindenfelől, Dubicsányból, Barcikáról, Putnokról, Sajóvelezdről, Szilvásról, és persze Ózdról is, és csak jöttek, csak jöttek, hát, ezt elmondani sem tudom, mekkora boldogságot jelent nekem és szeretett Falkámnak! Ez egy igazán szép és értékes nap volt!

Köszönjük szépen a Red Lemon Media-nak a korrekt hozzáállást (ők rendezik a nyeremények átadását részünkre!)!
Köszönöm a megjelenteknek, hogy feláldozták a szombatjuk nagy részét, és sok-sok más teendője helyett három tucatnyi ember itt dolgozott Kiskapudon, hogy a kutyáknak jobb legyen! Köszönet Erikának a kapu megemeléséhez szükséges dolgok kifizetéséért, és bizony hatalmas köszönet Boginak a rengeteg finom szendvicsért! Szívem szerint mindenkinek külön-külön megköszönnék valamit, annyira tele vagyok hálával, de talán elég a szó: köszönöm!
Nektek: Timea Jánosik, Molnár Andrea, Juhász Erika, Igó Boglárka, Rózsa Enikő, Budai Róbert és fia, Attila, Zoltán Fignár és barátja, akinek nem jut eszembe a neve, de nagyon sokat dolgozott, és nagyon szimpi volt, ja és kötött sapkában volt 🙂 így biztos magára ismer!, Dávid Póczos, Dávid Knyaskó, Lukács Krisztián, Pánti György, Lőrincz Áron, Kiszely Laci, Tamas Kozar, Tar Dániel, Marci, Kristóf és Andris, Pisti és Dávid, Joci, Jani, Barna és Pityke! Köszönjük szépen!
A kutyusoknak egyébként ismételten piros pont jár, mert nagyon jól viselték a majd egész napos felfordulást az ő megszokott életükhöz képest, a napközben szabadon lévők jól tűrték a hosszas bezártságot, a kint lévők ügyesen viselkedtek, és nyitott kapu sem csábította őket, a jóleső napsütésben többen kifeküdtek, mások kíváncsian figyelték, mi mindent is csinálnak a kétlábúak értük, majd pedig, amikor szabadon lehettek, nem győzték évezni a leszórt köves területet: a hátukon fetrengtek, hatalmasakat játszottak benne, és a szemükben ott volt a köszönet, amiért ők ennyire fontosak végre valahol, ilyen sok embernek…

Köszönjük a tavaly év végén értünk leadott sok-sok szavazatot! És köszönjük a Dementoroknak is a tavaly tavasszal nekünk összegyűjtött összeget, amiből ősz végén már tartottunk egy kő-napot (erről a fotós beszámolóval -technikai problémák miatt- még mindig tartozom, de meglesz!!!), és ami által most is ki tudtuk egészíteni az amúgy is szép mennyiségű nyereményünket több tonnányi újabb kővel! Így a terület első részét, hátsó részét és a kifutót is sikerült felszórnunk ezúttal! Újabb csapást mértünk a Sárra!
Köszönet mindenkinek, aki a szívén viselte ezt a számunkra oly fontos napot! És még egyszer hadd mondjak köszönetet a sok-sok segítőnek, a nap hőseinek! Köszönet azoknak, akikre mindig számíthatunk, azoknak, akik évek óta kitartanak, és azoknak, akik ismeretlenül is fontosnak tartották, hogy eljöjjenek és segítsenek!
Újra közelebb kerültek az álmok… Tudom, a Jóisten mosolygott ezen a napon, amikor lenézett Kiskapudra, és látta mindazt a jót és igazat, amit az összegyűlt emberek szívükben és dolgos kezükben elhoztak egy falka megmentett kutyának…