Picúr Sikertörténete

Mi nem győzzük hangsúlyozni, hogy idős kutya örökbefogadásától nem kell tartani, sőt! Reméljük, hogy ezzel a beszámolóval többeknek kedvet tudunk csinálni hozzá mégis 🙂

Kedves Herosz Állatmenhely!

A 10 éves Picúrt, 2019.02.16-án (5 hónapja) fogadtuk örökbe a budafoki Hérosz állatmenhelyről. Egy 5 fős család vagyunk, 3 gyermekkel.

Picúr szerelem volt első látásra mindannyiunk számára egy sétáltatás alkalmával. Később, költözés után szerettünk volna egy kutyát, nem mostanában, de Picúrt nem bírtuk otthagyni. Nyugodt, kedves, jól nevelt kutyus. Nagyon szerethették az előző családjánál. Nagy bizalma van az emberekhez.
Hamar beilleszkedett, láthatóan egyre jobban érezte magát nálunk. A lakásban alszik, de a kertet is szereti, ha valaki játszik vele ott. A mindennapi séta sem maradhat el. Sokat szeretgetjük, visszük magunkkal ahova csak lehet, Ő a negyedik gyerek.

Amikor elhoztuk a menhelyről sokáig ment a hasa a stressztől. Kapott több körben orvosi kezelést – féreghajtó, antibiotikum-, főtt rizst és főtt csirkemellet kapott enni, ezt ajánlották az orvosnál és neten. De nem segített. Az utolsó gyógyszer hatására ugyan lett néhány szebb széklete de sajnos továbbra is inkább híg maradt. Nagyon lefogyott már és elkeseredtünk. Azt tanácsolta az orvos, hogy a kajával próbálkozzunk. Aztán végre a szemem elé került a neten egy sikertörténet, ahol hasonlón mentek át a kutyussal és a FŐTT KRUMPLI segített, amit pedig nem igazán javasolnak. 2 hónapnyi hasmenés után, azonnal megfogta a krumpli, egy nap kihagyás után csodaszépeket kakilt. Azóta minden rendben van Picúr székletével és minden alkalommal a család a csodájára jár 🙂. Hasmenés esetén ajánljuk mindenkinek a főtt krumplit, főleg a menhelyes kutyusoknak!
Számunkra Picúr a Csodakutya!

2019.07.11.

Üdvözlettel,
Ági és Levente