Napközis tábor Fehérváron

 

Június 26-án kezdődött el a napközis tábor, melynek során egy egész héten át ismerkedtek a gyerekek az állatotthon munkájával, az itt élő állatokkal és az állatvédelem alapjaival.

KÉPEK

A hétfői nap főként az ismerkedésről szólt.  Először egymással ismerkedtek, játékok során, de ezek is kapcsolódtak az állatokhoz. Az állatotthonnal való ismerkedés során a gyerekek sokat játszottak és sok időt töltöttek az állatok között.

A napközis tábor keddi napján foglalkoztunk az állatok jogaival, szükségleteivel. A kutya alapos megismerését is elkezdtük, viselkedése, érzékszervei. A gyerekek betekintést kaptak az állatorvos munkájába. Egy vérmintát is megfigyeltek mikroszkóp alatt, levelet, tollat tanulmányoztak. Mennyire más a világ a mikroszkóp nagyítása alatt! Az állatotthon lakóival is tovább ismerkedtek, már nevükön szólították az állatokat.

Szerdán a macskákat vettük górcső alá. Mikor, hogyan történt a háziasítása, milyen a viselkedése, hogyan kommunikál. Több játékot játszottunk. Győrfi Henriett kutyatréner és kutyája, Kira a kutya neveléséről, tanításáról tartott foglalkozást. Veréczi Csinszka kutyatréner pedig a kölyökkutyák tesztelésébe vonta be a gyerekeket. Mindezek mellett volt idő játszani is a megismert kedvencekkel.

Csütörtökön a sok érdekes program között a postagalmbok repülését és tájékozódását is megismerték a gyerekek. Szűcs Antal, az Alba Regia Kisállattenyésztő Egyesület elnöke volt a vendég előadó, aki a nyulászat és galambászat rejtelmeibe avatta be a gyerekeket.

Pénteken a kölyökkutyák pórázhoz szoktatása volt a fő feladat. Napközben érzékenyítő játékokat is játszottunk. A gyerekek sok ismerettel gazdagodva hagyták el az állatotthont, megigérve az állatoknak, hogy felelős állattartóként gondját fogják viselni kedvenceiknek.