Közel a gyógyulás Mogul számára

Mogul műtétje 2017. december 8-án volt, azóta van szobafogságban. A két kontroll röntgen mutatta a gyógyulást, az implantátumokat 2018. február 16-án távolították el. A varratszedés után már nem lesz mozgáskorlátozás. Mogul megnőtt ezen idő alatt, hiszen még csak március 4-én lesz egy éves. Hiperaktív, nagyon barátságos kölyök. Alig várja már, hogy nagyokat szaladhasson.

Az előzményekről: Mogulnak valamikor fél éves kora előtt eltört a lába, sajnos gazdája nem viselte gondját, így nem került sor műtétre, ellátásra, emiatt az egyik csont növekedése leállt, a másik tovább nőtt, mivel nem volt helye, elgörbült, egyre deformáltabb lett a jobb mellső láb. A deformitás miatt az izületek terheltsége is egyre rosszabb lett, s megvolt annak a veszélye, hogy a többi láb is károsodik. Nagyon komoly korrekciós műtétet hajtott végre rajta dr. Seregi Antal ortopéd szakorvos. Ki kellett vágni a csontból egy darabot és hozzáigazítani a másikhoz. Ez a műtét volt 2017. december 8-án, utána szigorú mozgáskorlátozás, szobafogság, a dolgát végezni is csak pórázon lehetett kivinni.  Január és február 8-án következtek a kontroll röntgenek, majd február 16-án eltávolításra kerültek az implantátumok. Ennek a sebnek be kell gyógyulnia és február 26-án eltávolításra kerülnek a varratok. Ha minden komplikáció mentes lesz, akkor utána már tényleg futhat Mogul. A műtét költsége 167525 Ft volt, a kontrollok 50000 forintba kerültek, az implantátumok eltávolítása 56145 forintot emésztettek fel. Köszönhetően az állatbarát közösség összefogásának 263000 forint támogatást kaptunk, így a teljes 273670 forintos állatorvosi díjat ki tudtuk fizetni.

Mogulban sem volt chip, a gazdát nem lehetett beazonosítani és nem tudtuk meg, hogy mikor és mi történt a lábával, miért nem kapott megfelelő ellátást. Azt szeretnénk, ha az állatok nem kerülnének ilyen kiszolgáltatott helyzetbe, ha megelőzhető lenne a szenvedésük. Mert Mogul története jól alakul, de nem szabad elfeledkezni arról, hogy a kutya sokat szenvedett, szerencsére ez már a múlté és Mogul egy nagyon embercentrikus, aktív kutyává érett. A gazda keresés nem kezdődhetett még meg számára – és sikertörténet akkor lesz, ha felelős és meleg családi fészket is találunk neki, ahol élete végéig fognak róla gondoskodni.