Jobb sorsra érdemes kölyökkutya számára kérünk segítséget

Segítséget kérünk egy fiatal, nagyon aktív, embercentrikus kölyökkutya számára, akinek vidáman kellene futkároznia és nem bicegve, fájdalmakkal terhelten botorkálnia.

Puhán hátracsapott fülecskék, mindenre odafigyelő kedves tekintet, bice-bóca, fájdalmas járás. A még kölyökkutya, Mogul így érkezett meg az utcáról egyesületünk, a HEROSZ gondozásába.

Hogy hol született, adtak-e neki meleg helyet, törődtek-e vele, nem tudni. Mint ahogy azt sem, hogy hogyan került utcára és mi történt jobb mellső lábával. Egy biztos: a most 9 hónapos kutyusnak régebben eltörött ez a lába, de nem volt senki, aki gondoskodott volna róla. Hagyták szenvedni egyedül és talán pont beteg lába miatt váltak meg tőle. Az érintett területen alkarcsontjának növekedése időközben leállt, a könyökcsonté viszont nem, s így szegénykének „kacskalába” lett. A könyökében ráadásul levált a porc is. Mindkét problémát műtéttel lehet korrigálni, hogy a további élete végre ne a szenvedésről szóljon, és ő is kapjon egy esélyt arra, hogy valakinek majd kedves természetével meghódíthassa a szívét.

Amit korábbi gazdája kegyetlenül elmulasztott, azt a HEROSZ Egyesület most szeretné megadni neki, de ma már csak több műtéttel és hosszú rehabilitációval lehet meggyógyítani. A két műtét orvosi költsége azonban rendkívül magas, 320.000 forint. Szerencsére egyszerre elvégezhetők, így a lábadozási idő „csak” 6-8 hét lesz.

Nagy örömünkre egy hölgy – látva Mogul állapotát – már felajánlott 100.000 forintot, így remélve, hogy adományokból összejön a többi pénz is, a műtétet ki is tűztük december 7-ére. A műtétet dr. Seregi Antal ortopéd szakállatorvos fogja végezni, a költségeket lehetőségünk van részletben kifizetni.

Egyesületünk most az állatbarátokhoz fordul, kérjük, akinek lehetősége van, az adományával támogassa Mogult, hogy a műtéti költségeket fedezni tudjuk.

A felajánlásokat OTP számlánkra kérjük átutalni:

11736116-20084974-00000000

A közleménybe kérjük, írják be: Mogul

A legkisebb támogatás is segítség, hiszen, ha mindenki ad egy kicsit, akkor összegyűlhet a hiányzó összeg, ami 220.000 forint.

Frissítés 2017. december 04-én: 49000 forint érkezett be számlánkra, így az egyik műtét ára már megvan, hiányzik még 171000 forint! Köszönjük a támogatásokat!

Az adományozók felé köszönetünket olyan módon is szeretnénk kifejezni, hogy azok között, akik 10.000 forintnál nagyobb összeggel támogatják Mogul műtétjét, kisorsolunk egy értékes festményt.

Egykori, kedves tagtársainktól, az Egyesületet nagylelkű adományokkal támogató Telbisz Mária Olgától és nővérétől Telbisz Deszanka Erzsébettől hagyaték révén örököltünk egy minőségi keretben lévő festményt, Vízparti táj (1929) címmel, melyet az 1868-1945-ig élt , dr. Telbisz Albert Ernő alkotott.

Dr. Telbisz Albertkorának ismert festőművésze – eredetileg orvos volt. Szakkönyve is jelent meg: Harcigáz betegségek kór-, és gyógytana címmel. 1930-ban ő képviselte hazánkat a Nemzetközi Vöröskereszt Konferencián, ahol előadó volt. 1913-tól rendszeresen voltak kiállításai a Nemzeti Szalonban. A felajánlott kép 1929-ben készült, a mérete 52×45 cm.

Ezt az értékes festményt tehát azok között fogjuk kisorsolni, akik 10.000 forintnál nagyobb összeggel támogatják Mogul műtéti költségét. Kérjük, aki a sorsoláson részt szeretne venni, az átutalás közleményében adja meg telefonos vagy e-mail elérhetőségét is, hogy értesíteni tudjuk.

Terveink szerint a szerencsés adományozó karácsonyra már haza is viheti a képet.

A december 15-éig beérkezett adományok alapján december 20-án tartjuk a sorsolást, Mogul közreműködésével. A sorsolásról terveink szerint felvétel készül és a nyertest az általa megadott elérhetőségen értesíteni fogjuk. Bízunk abban, hogy a sorsoláson már beszámolhatunk a megkezdődött gyógyulásról is. Az adományozókat és az érdeklődőket természetesen folyamatosan tájékoztatjuk a műtétről és Mogul állapotáról.

Kérünk minden állatbarátot, művészetrajongót, műgyűjtőt, hogy támogassa kezdeményezésünket, a művészet erejével váljon valóra sok jó szándékú ember vágya és egy jobb életben reménykedő kölyökkutya álma. Köszönjük támogatását Mogul nevében is!

Egyesületünk menhelyein minden nap közel 1000 állatról gondoskodunk, valamennyiükért felelősek vagyunk és a célunk az, hogy minden védencünk a lehető legteljesebb életet élhesse, szerető gazdák, gondoskodó családok körében, Ezen törekvések megvalósításához minden támogatásra szükségünk van. Kérjük, gondoljon ránk akkor is, ha adó 1 % felajánlásáról van szó!

Adószámunk: 19816016-1-43

e-SZJA bevallás és a NAV által készített bevallás esetén is csak egy perc az 1 %-ról való rendelkezés, állataink, védenceink számára azonban ez az életet jelenti.